A GothArt Művészeti Portált 2008. január 25-én indította el Ifj. Pápai István, közismertebb (nick)nevén Mice, - magunk között - Májsz. Az elmúlt egy év alatt több, mint 2200 munka került fel a portál repertoárjába, több, mint 350 regisztrált tag alkotásaként és persze ezek a számok napról napra növekednek. A lenti posztok között találhattok egy éves statisztikai összegzést, melyben különösen nagy fellendülés fedezhető fel, tekintve, hogy az elmúlt egy hónapban annyi hozzászólás érkezett a GothArt-ra, mint amennyi 2008. januárjától fogva összesen.

A GothArt elsődleges célja, azon túl, hogy lehetőséget adjon a tehetségüket megmutatni kívánóknak - főként amatőr művészeknek - az, hogy belőlük egy olyan magyar nyelven író és olvasó, értő közösséget hozzon létre, ahol nem az alkotások mennyiségén, hanem azok minőségén van a hangsúly.

A GothArt-ra kategóriák szerint lehet feltölteni a nagyközönségnek bemutatandó alkotásokat, úgy mint: írás, blog, cikk, felhívás, szavazás, társalgó, valamint képfeltöltésre is adott a lehetőség - jelenleg is megtekinthető számos festmény, illetve grafika a beküldött művek között. Írások feltöltésének esetében, azok hovatartozásaként is több különböző kategória adható meg, így az olvasó a maga érdeklődése szerint válogathat a portálon. Az alkotásokat a tagok értékelik, hozzászólásaikkal minősíthetik azokat, valamint megjelölhetik őket kedvencekként is - így hozva létre egy saját kedvenclistát -, s ezzel működtetve egy demokratikus szavazási rendszert: aki az adott hónapban a legtöbb bejelölést kapja, az bekerül azon hónap kiemelt szerzői közé, műve pedig a kezdőlapra, ily módon képviselve az oldalt, s elsőízben mutatva meg magát a GothArt-ra látogatóknak. Mindezek mellett privát üzenetek küldése is lehetséges, ezúton jobban megismerhetik egymást a tagok, hiszen belső, másokat nem korlátozó, terjedelmesebb levelezést folytathatnak egymással.

A GothArt működésében nagy hangsúlyt kapnak a hozzászólások, hiszen így a tagok lánc-szerűen ismerhetik meg egymást, ezért kifejezetten fontos, hogy minden alkotás kapjon hozzászólást, egy se maradjon vélemény nélkül, legyen szó negatív vagy épp ellenkezőleg, pozitív kritikáról.

A regisztráció ingyenes, ám elvárás, hogy az új tagok megadják a profiljukhoz szükséges adatokat, emellett adott egy általános interjú-funkció is, melynek kitöltésével a közös pontok különbözőségével ismerhetik meg a tagok a másik érdeklődési körét, a profil egyedivé szerkesztésepedig ezt csak méginkább kiemeli.

Tehát az alkotások feltöltéséhez és a fent leírt funkciók használhatóságához mindenképpen szükséges a regisztráció, ám olvasóként bármelyik mű, az ahhoz tartozó kommentek és szerzőjének profilja is megtekinthető.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és alkotóművészt!

A bejegyzés trackback címe:

https://gothart.blog.hu/api/trackback/id/tr17973643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása